Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 20 dag
kalafior 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
kalarepka młoda 2 szt
fasolka szparagowa 10 dag
por 1 szt
kapusta włoska 10 dag
cebula 1 szt
śmietana 1 szkl
mąka 1 łyżka
koperek 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę i gotować w osolonej wodzie. Po kwadransie włożyć do zupy podzielonego na różyczki kalafiora i gotować 15 minut. Gdy warzywa są miękkie, dodać mąkę rozmieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody, zagotować. Następnie zdjąć z ognia, wlać śmietanę, posiekany koperek i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 28.02.2014 01:07
bardzo lubię
Katarzyna59 11.12.2013 14:12
smaczna zupka
IlonaAlbertos 02.06.2013 19:24
Smaczna, zdrowa. Dla mnie idealna.
jeta72 17.08.2011 12:19
pyszna
matii6 05.06.2011 22:32
też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak