Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 0,5 litra
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 6 łyżek
sól 1 szczypta
śmietanka 12-procentowa 200 ml
mąka 3 łyżki
woda 3 litry
makaron świderki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa z makaronem

Zagotowujemy wodę. Do gotującej się wody wsypujemy jagody, cukier waniliowy, cukier i szczyptę soli. Gotujemy ok. 15 minut. Następnie śmietankę łączymy z mąką i dodajemy do zupy. Zagotowujemy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Porcję makaronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę. Dobrze smakuje schłodzona. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.09.2013 16:10
pyszna taka zupka na upały
adelajda 19.07.2013 06:35
to dla mojego męża super
mirosława4 20.02.2013 15:03
gotuję podobną jest smaczna :)
pestka 01.01.2013 21:06
kiedyś bardzo często ją jadłam, bo częściej jeżdziłam do lasu - bardzo dobra
Megi 21.10.2012 17:19
pycha
Ania67 10.09.2012 09:43
fajniutka
anja3107 03.09.2012 12:13
takiej zupy jeszcze nie jadłam na pewno bardzo smaczna
Anna169Hosz 22.08.2012 17:10
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak