Zupa jagodowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • jagody

    6 łyżka
  • sok jagodowy

    6 łyżek
  • kasza manna

    5 łyżek
  • cukier

    4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa jagodowa foto
Do mleka wlewamy sok jagodowy (ja użyłam domowy) oraz jagody (świeże lub pasteryzowane ze słoika).
Krok 2 - Zupa jagodowa foto
Następnie dodajemy cukier oraz kasze manną, nastawiamy na gaz
Krok 3 - Zupa jagodowa foto
ciągle mieszając gotujemy go do czasu zgęstnienia.
Krok 4 - Zupa jagodowa foto
Gotową zupkę przelewamy do miseczek,
Krok 5 - Zupa jagodowa foto
dekorujemy świeżymi jagodami i podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 02.10.2012 07:50
jakie pyszne,az mi ślinka leci :)
Karmel 27.04.2012 19:20
uwielbiam
Ewa6274879 02.02.2012 12:14
może być bardzo smaczna, muszę spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat