Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 30 dkg
makaron grube wstążki 25 dkg
sól 1 do smaku
cukier 1 do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana 30% 1/2 szklanki
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa

Kroki postępowania

1
Makaron gotuje aldente, przecedzam i przelewam zimą wodą. Jagody płuczę dokładnie
Krok 1 - Zupa jagodowa  foto
2
Do garnka wlewam wodę, dodaje jagody i od wrzenia gotuję 3 minuty..
Krok 2 - Zupa jagodowa  foto
3
Do kubka wsypuje mączkę ziemniaczaną dolewam kilka łyżek zimnej wody, rozpuszczam, wlewam do gotującej się zupy. Doprawiam solą, cukrem. Do kubeczka wlewam śmietanę, dodaję po łyżce zupy stopniowo żeby śmietana się nie zważyła. Dopiero potem dodaję do zupy. Podaję schłodzoną z makaronem
Krok 3 - Zupa jagodowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.08.2014 11:27
wpraszam się na porcję :)
adelajda 02.08.2014 13:39
mój mąż bardzo lubi :)
pestka 31.07.2014 22:15
uwielbiam takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak