Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jabłkowa z makaronem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt (słodkie duże)
Cynamon cały Prymat 1 szt
makaron 200 g
Goździki całe Prymat 1 szt
Syrop: 100 ml (jabłkowy)
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jabłkowa z makaronem

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka.
Do jabłek dodajemy korę cynamonu, goździk, syrop jabłkowy, zalewamy zimną wodą (1,2 l), zagotowujemy i zmniejszamy płomień.
Gotujemy 20 min, po czym dodajemy rozrobioną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną.
Zupę zagęszczamy, podgrzewając ją kilka minut.
Do smaku doprawiamy cukrem i mielonym cynamonem.

Na głęboki talerz wykładamy makaron, zalewamy zupą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 20.03.2017 16:47
Kojarzy mi się jak moja mama zawsze lubiła makaron z różnymi kompotami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak