Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 6 szt.
Goździki całe Prymat 3-4 szt.
woda 1,5 l
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
cynamon do smaku
naleśniki 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jabłkowa

Wodę zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i goździkami. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Wrzucić do wody. Gdy jabłka zmiękną przetrzeć je przez sito i z powrotem wrzucić do zupy. Dodać śmietanę i doprawić do smaku cynamonem. Naleśniki zwinąć w ruloniki i pokroić na cienkie paseczki. Na talerze nałożyć porcję naleśnikowego \"makaronu\" i zalać zupą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak