zupa gyros

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg mięsa wołowegp bądź wieprzowego

  • po 1 czerwonej,zielonej,żółtej papryce

  • puszka kukurydzy

  • 1/2 butelki sosu chili

  • 1/2 butelki sosu cygańskiego

  • 1/2 op.śmietany 30 %

  • 1 op.zupy cebulowej

  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę,cebulę także i razem smażymy na rozgrzanej oliwie,aż mięso będzie miękkie.Wsypujemy przyprawę do gyrosa,mieszamy i odstawiamy na godzinę.Papryki myjemy,przykrywamy i usuwamy gniazda nasienia,a miąższ kroimy w kostkę.Podsmażamy na oliwie.Miękkie mięso i paprykę przekładamy do garnka.Dodajemy osączoną kukurydzę,sos chili,cygański i śmietanę.Mieszamy i gotujemy ok.5 minut.Zupę cebulową gotujemy według przepisu na opakowaniu.Wlewamy do garnka z zupą mięsną,mieszamy i gotujemy ok.10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mikrusiak 20.09.2010 17:03
hm...zupka na pokuszenie:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat