Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gyros

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg mięsa wołowegp bądź wieprzowego
po 1 czerwonej,zielonej,żółtej papryce
puszka kukurydzy
1/2 butelki sosu chili
1/2 butelki sosu cygańskiego
1/2 op.śmietany 30 %
1 op.zupy cebulowej
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gyros

Mięso kroimy w kostkę,cebulę także i razem smażymy na rozgrzanej oliwie,aż mięso będzie miękkie.Wsypujemy przyprawę do gyrosa,mieszamy i odstawiamy na godzinę.Papryki myjemy,przykrywamy i usuwamy gniazda nasienia,a miąższ kroimy w kostkę.Podsmażamy na oliwie.Miękkie mięso i paprykę przekładamy do garnka.Dodajemy osączoną kukurydzę,sos chili,cygański i śmietanę.Mieszamy i gotujemy ok.5 minut.Zupę cebulową gotujemy według przepisu na opakowaniu.Wlewamy do garnka z zupą mięsną,mieszamy i gotujemy ok.10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 20.09.2010 17:03
hm...zupka na pokuszenie:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak