zupa gyros

zupa gyros

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • przyprawa do gyrosa

    1 op
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • kukurydza

    1 puszka
  • śmietana

    50 ml
  • gorący kubek cebulowa

    1 opakowanie
  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa gyros

mięso kroimy w kostkę, cebule również, razem smażymy do miękkości. wsypujemy przyprawę gyros, mieszamy, odstawiamy na godzinę. paprykę kroimy w kostkę, lekko podsmażamy. miękkie mięso i paprykę przekładamy do garnka. dodajemy odsączoną kukurydzę i śmietanę. gotujemy 5 minut, zupę cebulową gotujemy wg przepisu na opakowaniu. wlewamy do garnka z zupą mięsną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Emilia22 11.04.2011 17:33
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat