Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowo gyrosowa z mięsem mielonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 g
pieczarki 200 g
przyprawa do gyrosa
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
ziemniaki 3 szt
selera naciowego 1 łodyga
marchew 2 szt
ząbek czosnku
serek topiony 1 szt
sól i pieprz
Kmin rzymski mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowo gyrosowa z mięsem mielonym

Mięso mielone mieszamy z przyprawą do gyrosa i sola.

Do garnka wlewamy odrobinę oleju smażymy na nim mięso rozdrabniając grudki mięsa. dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w plasterki.

Podsmażamy dolewamy wodę dodajemy kostkę rosołową, paprykę, marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę. gotujemy. Przyprawiamy solą pieprzem, majerankiem, kminem rzymskim, liściem laurowym, słodką i ostrą papryką i czosnkiem.

Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i serek topiony zagotowujemy. podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.03.2016 12:37
pyszna zupa
Róża1 05.03.2016 10:40
bardzo smaczna zupa :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak