zupa gulaszowo gyrosowa z mięsem mielonym

zupa gulaszowo gyrosowa z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    300 g
  • pieczarki

    200 g
  • przyprawa do gyrosa

  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • selera naciowego

    1 łodyga
  • marchew

    2 szt
  • ząbek czosnku

  • serek topiony

    1 szt
  • sól i pieprz

  • kmin rzymski mielony

  • majeranek Prymat

  • liść laurowy

  • Kostki rosołowe Kucharek

    1 szt
  • olej do smażenia

  • słodka papryka Prymat

  • papryka ostra Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone mieszamy z przyprawą do gyrosa i sola.

Do garnka wlewamy odrobinę oleju smażymy na nim mięso rozdrabniając grudki mięsa. dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w plasterki.

Podsmażamy dolewamy wodę dodajemy kostkę rosołową, paprykę, marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę. gotujemy. Przyprawiamy solą pieprzem, majerankiem, kminem rzymskim, liściem laurowym, słodką i ostrą papryką i czosnkiem.

Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i serek topiony zagotowujemy. podajemy z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

05.03.2016 12:37
pyszna zupa

Róża1

05.03.2016 10:40
bardzo smaczna zupa :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat