Zupa gulaszowa z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    40-50 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki

    4-5 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • angielskie ziele

    4-5 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • smalec

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu, przełożyć do rondla. Na pozostałym po smażeniu mięsa smalcu zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodać do mięsa. Następnie wlać około 2 l wrzącej wody, dodać kostkę rosołową, angielskie ziele, liście laurowe, gotować około 40 minut. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, wsypać do zupy. 15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną w paski paprykę, gotować do miękkości. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z mąką ziemniaczaną, mieloną papryką i odrobiną wody, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kala9287 06.01.2013 14:48
dobra
Łukasz15 16.10.2012 18:18
fajna zupka
wedith1 24.08.2012 09:51
Takie zupki lubię :)
Sylwia56 07.08.2012 20:46
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat