Zupa gulaszowa z soją

Zupa gulaszowa z soją

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soja

    20 dag
  • ziemniak

    5 szt
  • marchew

    3 szt.
  • pietruszka

    2 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • papryka zielona

    1 szt.
  • por (biała część)

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidory krojone

    10 dag
  • masło

    4 dag
  • Rama Cremefine do gotowania

    50 ml
  • sól

    1,5 łyżki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny grubo mielony

    1 łyżeczka
  • wołowina

    1 (zrazowe)
  • przyprawa do gulaszu

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziarna soi wypłukać, zalać wodą i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie ugotować w wodzie z dodatkiem 1/2 łyżki soli. Ostudzić.

Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię, dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę słodką mieloną oraz masło. Wszystko razem smażyć 15 minut. Przełożyć do dużego garnka, zalać 3 l wody i gotować na małym ogniu przez 2 godziny.

W międzyczasie przygotować warzywa. Umyć, obrać, a następnie pokroić: marchew, pietruszkę i por w plastry, ziemniaki - w kostkę, papryki - w paski. Przełożyć do garnka, dodać przyprawę do gulaszu, pozostałą sól oraz pieprz czarny grubomielony. Gdy warzywa będą miękkie dodać pomidory krojone (ja użyłam tych z dodatkiem oliwy z oliwek i czosnkiem) oraz soję. Zagotować. Zaprawić mąką pszenną wymieszaną z Ramą Cremefine do gotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iiiiii

17.10.2012 09:04
pycha

SylwiaMagdaSabin

21.03.2012 20:58
ciekawe

bami

25.09.2011 12:10
Prezentuje się imponująco :)

Ela15

02.09.2011 14:03
fajny przepis

Ela15

02.09.2011 14:03
fajny przepis

pawel6

19.07.2011 10:35
Taką zupę to i ja będę potrafił zrobić;)

Nina7

18.07.2011 20:47
Bardzo apetyczna:)

pacpaw

13.07.2011 20:10
na pewno jest syta. na bogato!

Misiek1

12.07.2011 11:28
Taką zupę to ja lubię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat