Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z pomidorów

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 200 g
karkówka wieprzowa 200 g
szynka wieprzowa 200 g
rosół z kury 800 ml
cebula 600 g
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
olej 4 łyżki
pomidory 500 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 250 ml
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ryż ugotowany
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z pomidorów

Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w kostkę mięso razem z pokrojoną w piórka cebulą (dodajemy po kilku minutach smażenia mięsa, żeby się nie przypaliła). Następnie oprószamy ostrą papryką, lekko podlewamy wodą (50 ml), chwilę dusimy. W garnku zagotowujemy rosół, dodajemy pomidory pokrojone w kostkę (sparzone i obrane ze skórki bez gniazd nasiennych), czerwone wino, czosnek (cały ząbek), koncentrat pomidorowy, liść laurowy, bazylię. Gotujemy 15 min. Po tym czasie dodajemy podsmażone mięso i gotujemy razem, na małym ogniu 45 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z gotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 07.09.2015 14:11
Niesamowicie smacznie wygląda :)
Futka 06.09.2015 11:31
Cudowna zupka! Bajeczna! :)
Jumper123 06.09.2015 11:22
bardzo lubię zupkę gulaszowo
bogusia 82 05.09.2015 23:10
smaczna zupka:)
dollce 05.09.2015 22:23
Fajna zupka
IKrakowianka 05.09.2015 21:47
super smakuje taka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak