Zupa gulaszowa z papryką i pomidorami

Zupa gulaszowa z papryką i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa (bez kości)

    200 g
  • boczek wędzony

    50 g
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    100 g
  • bulion warzywny

    1 l
  • ziemniak

    2 szt
  • pomidory bez skóry

    100 g
  • sól

  • kminek Prymat

  • papryka marynowana

    1 słoik
  • ogórki kwaszone

    100 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone mięso i boczek podsmażyć z cebulą i pieczarkami. Wlać bulion, dodać ziemniaki i gotować.
Gdy mięso będzie miękkie do gulaszu wrzucić pokrojone w kostkę ogórki, paprykę i pomidory. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

staropolanka5

08.07.2016 23:49
smaczny gulasz

Stenka

14.01.2016 19:02
super zupa

Megi

01.09.2015 18:50
wygląda smakowicie

Sabrina

21.08.2015 14:26
bardzo dobra!!

staropolanka5

06.05.2015 14:02
super gulasz

msmariusz

10.02.2015 23:53
ładnie wygląda , ślinka cieknie

wiertlo102

24.12.2011 15:25
mniam

pigila

09.11.2011 20:06
super

pigila

09.11.2011 20:05
suoer

iwona332

05.09.2011 16:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat