Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z makaronem
Kroki postępowania
Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę w piórka lub kostkę. Pieczarki w plasterki.
Wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą. Podsmażyć.
karkówka wieprzowa | 0.5 kg. |
ziemniaki | 5-6 małych szt. |
marchew | 1 szt. |
kostka rosołowa | 1 szt. |
woda | 2 l. |
makaron świderki | 1 garsc |
pieczarki | 2-3 szt. |
cebula biała | 3 małe szt. |
papryka | 2 szt. |
ziele angielskie | 3 kulki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt. |
Kminek mielony Prymat | 1 szczypta |
sól i pieprz | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
Przyprawa do mięs Prymat | 1 łyżka |
oliwa | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: