Zupa gulaszowa z kalafiorem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Gulaszowa jest jedną z tych zup, które pomagają „oczyścić lodówkę” i zawsze wychodzą. No i te moje ukochane pomidory.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • karkówka wieprzowa

    500 gramów
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • smalec

    1 łyżka
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • marchewki

    3 sztuki
  • fasolka szaragowa

    100 gramów
  • kalafior

    150 gramów
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • bulion wołowy

    1.5 litra
  • passata pomidorowa

    330 mililitrów
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w dużą kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanego czosnku. Dodajemy pokrojone warzywa (bez kalafiora i papryki). Dusimy pod przykryciem. Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans, zmniejszamy płomień, dodajemy różyczki kalafiora i paprykę pokrojoną w paski.
Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy passatę, ostrą i słodką paprykę, mielony kminek.
Zagotowujemy.
Zagęszczamy zasmażką (1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, chochla zupy).
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy smalcu z mięsiwem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat