Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z kalafiorem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Gulaszowa jest jedną z tych zup, które pomagają „oczyścić lodówkę” i zawsze wychodzą. No i te moje ukochane pomidory.

Składniki:

Składniki:

karkówka wieprzowa 500 gramów
ząbki czosnku 3 sztuki
smalec 1 łyżka
ziemniaki 3 sztuki
marchewki 3 sztuki
fasolka szaragowa 100 gramów
kalafior 150 gramów
papryka czerwona 1 sztuka
bulion wołowy 1.5 litra
passata pomidorowa 330 mililitrów
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy smalcu z mięsiwem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z kalafiorem

Mięso kroimy w dużą kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanego czosnku. Dodajemy pokrojone warzywa (bez kalafiora i papryki). Dusimy pod przykryciem. Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans, zmniejszamy płomień, dodajemy różyczki kalafiora i paprykę pokrojoną w paski.
Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy passatę, ostrą i słodką paprykę, mielony kminek.
Zagotowujemy.
Zagęszczamy zasmażką (1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, chochla zupy).
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak