Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z dynią i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieczarki 250 g
puree z dyni 1 i 1/2 szklanki
papryka czerwona 2 sztuki
marchew 2 sztuki
bulion 1/2 litra
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z dynią i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kostkę, czosnek po obraniu kroimy w cieniutkie plasterki, a cebulę po obraniu kroimy w kostkę. Mieszamy mięso z czosnkiem, cebulą, olejem, przyprawą do indyka i słodką papryką. Odstawiamy na pół godziny, a następnie całość przekładamy do garnka z grubym dnem i podsmażamy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Krok 1 - Zupa gulaszowa z dynią i pieczarkami foto
2
Dodajemy mus z pieczonej dyni (dynię ze skórką, ale bez pestek i gąbczastej części pieczemy w 180 stopniach do momentu aż dynia będzie miękka, a następnie oddzielamy miąższ od skórki i miksujemy blenderem), obrane i pokrojone na plasterki pieczarki.
Krok 2 - Zupa gulaszowa z dynią i pieczarkami foto
3
Smażymy kilka minut i dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę i pokrojoną w kostkę paprykę (po usunięciu gniazd nasiennych).
Krok 3 - Zupa gulaszowa z dynią i pieczarkami foto
4
Całość smażymy przez kilka minut, a następnie zalewamy bulionem, przykrywamy i gotujemy przez 30 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili i podajemy z pieczywem.
Krok 4 - Zupa gulaszowa z dynią i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 05.11.2014 13:00
bardzo lubię takie potrawy
Anna169Hosz 05.11.2014 12:12
Odpowiednia do pory roku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak