Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dag
cukinia 1 szt
cebula biała 2 szt
czosnek 1 ząbek
woda 1 litr
kostki rosołowe 2 szt
pomidory bez skóry 1 puszka
makaron świderki 1/2 szkl
sól do smaku
papryka mielona do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z cukinią

Kroki postępowania

1
Mięso z łopatki myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i rumienimy mięso z dodatkiem soli , mielonego pieprzu, mielonej papryki oraz ziół prowansalskich.
Krok 1 - Zupa gulaszowa z cukinią foto
2
Podsmażone mięso przekładamy do garnka. Na tej samej patelni szklimy obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę razem z obranym i posiekanym czosnkiem i także przekładamy do garnka. Całość zalewamy wodą i dodajemy kostki rosołowe oraz pomidory z puszki z zalewą. Gotujemy a małym ogniu aż mięso będzie prawie miękkie wtedy dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Zupa gulaszowa z cukinią foto
3
W osobnym garnku gotujemy makaron. Zupę zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody, a na końcu dodajemy makaron i mieszamy. jeśli trzeba doprawiamy jeszcze do smaku.
Krok 3 - Zupa gulaszowa z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 05.03.2014 15:58
Pożywana, sycąca, smaczna.
Magula 05.03.2014 12:59
Jeszcze takiej zupki nie jadłam.
adelajda 05.03.2014 12:51
pożywna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak