Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa wg Brasileiro
Bierzemy duży garnek (najlepiej wysoki) i rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Na rozgrzany olej kładziemy mięso do przesmażenia. Wrzucamy kostki bulionu wołowego. Mieszamy łyżką drewnianą, aby mięso nie przywarło do dna garnka.
Kroimy w drobną kostkę cebulę i paprykę oraz kolendrę i wrzucamy do garnka. Mieszamy aż do momentu, gdy mięso lekko się nam podsmaży.
Dodajemy gorącą wodę, aby przykryła mięso i warzywa. Gotujemy 20 minut. Po 20 minutach dodajemy skrojone w drobną kostkę buraki. Gdy buraki już dodane kroimy również w kostkę marchewkę.
Znów gotujemy 20 minut. Po tym czasie na samym końcu wrzucamy ziemniaki (też pokrojone w kostkę). Zupę gotujemy do momentu aż ziemniaki będą gotowe..
W międzyczasie dolewamy wody gorącej (poziom w garnku 4,5 litra). Możemy również dosolić do smaku.
Łączny czas gotowania: 1 -1,5 godziny.