Zupa gulaszowa-szybka wersja

Zupa gulaszowa-szybka wersja

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    500 g
  • olej rzepakowy

    3 łyzki
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1 kawałek
  • ziemniaki

    3 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 duży strąk
  • pieczarki

    200 g
  • liście laurowe Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    2 ziarna
  • mąka

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • bulion warzywny

    1,7 l
  • mielony kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka ostra Prymat

    1/2 łyżeczki
  • suszony majeranek Prymat

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
W czasie smażenia, warzywa obieramy.
Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa, smażymy dalej.
Pieczarki oczyszczamy, mniejsze kroimy na pół, większe na 4 części.
Czosnek siekamy, dodajemy razem z liściem laurowym, zielem angielskim. Smażymy jeszcze chwilę, oprószamy mąką i dokładnie mieszamy.
Całość zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 15 min na dużym ogniu, następnie płomień zmniejszamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojoną w paski paprykę, przyprawy i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat