Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa-szybka wersja

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 500 g
olej rzepakowy 3 łyzki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
ziemniaki 3 szt
ząbki czosnku 2 szt
papryka czerwona 1 duży strąk
pieczarki 200 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 ziarna
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
bulion warzywny 1,7 l
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa-szybka wersja

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
W czasie smażenia, warzywa obieramy.
Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa, smażymy dalej.
Pieczarki oczyszczamy, mniejsze kroimy na pół, większe na 4 części.
Czosnek siekamy, dodajemy razem z liściem laurowym, zielem angielskim. Smażymy jeszcze chwilę, oprószamy mąką i dokładnie mieszamy.
Całość zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 15 min na dużym ogniu, następnie płomień zmniejszamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojoną w paski paprykę, przyprawy i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak