Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa po cygańsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa dowolna 500g
papryka czerwona 2 szt.
cukinia żółta 1 średnia
ziemniaki 500 g
cebula biała 2-3 średnie
marchewka 2-3 średnie
pomidory 700 g
przyprawa uniwersalna do smaku
przyprawa w płynie do smaku
czosnek 2-3 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat spora ilość
smalec 2 łyżki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3

Porada

Zupę podawać z ulubionym pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa po cygańsku

Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, dodać pokrojone w talarki marchewki - dodać liść laurowy, kminek i ziele angielskie, zalać wodą i ugotować al dente.

Kiełbasę pokroić w kostkę lub półplasterki, usmażyć razem z posiekaną cebulą i przełożyć do dużego garnka. Wlać ziemniaki razem z wywarem.

Pokroić w paski paprykę, posolić i obsmażyć na patelni po kiełbasie - dodać do garnka. Na tej samej patelni udusić sparzone i obrane pomidory - dolać do reszty składników. Dodać cukinię pokrojoną w niewielką kostkę.

Całość gotować kilka minut do miękkości warzyw. Zupę doprawić do smaku wyciśniętym czosnkiem, dużą ilością pieprzu i płynną przyprawą do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JellyFruits 24.09.2016 08:42
Rozgrzewająca
MonikaW 15.09.2016 22:34
uwielbiam takie dnia
kasia.s 15.09.2016 21:45
Pycha, do tego świeżutki, chrupiące pieczywo i jest bajka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak