Zupa gulaszowa na ostro

Zupa gulaszowa na ostro

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    3/4 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • żółtka papryka

    1 sztuka
  • ogóki kiszone

    4 sztuki
  • olej do smażenia

  • Kucharek SMAK LATA

    do smaku
  • przyprawa curry

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Zalać 2 litrami wody, zagotować. Ogórki pokroić w kostkę, dodać do gotującej się zupy. Pieczarki dowolnie pokroić, podsmażyć na oleju, razem z papryką pokrojoną w kostkę dodać do zupy. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku. Mąkę wymieszać ze 100 ml wody, wlać do zupy, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dodi

26.02.2014 10:03
pyszna zupka

mirosława4

13.02.2014 14:52
bardzo smaczna i pożywna

Anna169Hosz

14.09.2013 20:29
Bardzo lubię pikantne zupy.

Alex_M

29.07.2013 10:45
pycha zupka!

IlonaAlbertos

21.07.2013 22:17
Taką zupkę uwielbiam.

Katarzyna59

19.06.2013 07:43
bardzo smaczna

m1monika

05.06.2013 12:45
moja ulubiona zupka :-)

kate.500

03.05.2013 23:51
pysznie wyglada

Iwusia

18.04.2013 22:13
bardzo apetyczna ta zupka

jeta72

13.03.2013 09:03
bardzo lubię zupę gulaszową :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat