Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa Meksykańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 30-40 dkg
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
chili szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
ziele angielskie 3-4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
majeranek
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 1 szkl
natka pietruszki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
fasola 1 puszka
ziemniaki ugotowane w mundurkach szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa Meksykańska

Mięso pokroić na kawałeczki i obsmażyć na ostrym ogniu na odrobinie tłuszczu.
Włożyć do garnka podlać wodą, dodać przyprawy i cebulę i gotować do miękkości.. pod koniec dodać fasolę i ziemniaki pokrojone w spore kawałeczki.
doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.
Dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 14.07.2012 23:46
idealna na jesień, rozgrzewająca
Iwusia 19.01.2012 23:30
Ja też to lubię, a nawet uwielbiam. Pychotka :)
elwal
elwal 04.08.2011 10:04
To lubię !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak