Zupa gulaszowa Meksykańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    30-40 dkg
  • marchewka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • chili

    szczypta
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    3-4 ziarna
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • majeranek

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana

    1 szkl
  • natka pietruszki

  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt.
  • fasola

    1 puszka
  • ziemniaki ugotowane

    w mundurkach szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałeczki i obsmażyć na ostrym ogniu na odrobinie tłuszczu.
Włożyć do garnka podlać wodą, dodać przyprawy i cebulę i gotować do miękkości.. pod koniec dodać fasolę i ziemniaki pokrojone w spore kawałeczki.
doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.
Dodać natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
polly66 14.07.2012 23:46
idealna na jesień, rozgrzewająca
Iwusia 19.01.2012 23:30
Ja też to lubię, a nawet uwielbiam. Pychotka :)
elwal 04.08.2011 10:04
To lubię !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat