Zupa gulaszowa mamy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • marchewka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • sól

  • woda

    1,5 l
  • papryka czerwona

    1 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, a następnie kroimy w kostkę. To samo robimy z cebulą, którą następnie podsmażamy na niewielkiej oleju. Dodajemy do cebuli mięso i wyciśnięty czosnek. Razem wszystko smażymy. Następnie wlewamy wodę, wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie. Pozostałe warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do mięsa. Razem to wszystko gotujemy około godziny. Na koniec przyprawiamy wedle smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 09.12.2011 14:10
już dawno nie robiłam gulaszu.... ale bym sobie taki zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat