Zupa gulaszowa - bardzo pikantna

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe

    1/2 kg
  • papryka żółta

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula czerwona

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • oliwa

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • mąka ziemniaczana

    5 łyżek
  • woda

    2 l
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć mięso, pokroić w bardzo drobną kostkę. Cebulę pokroić w grubą kostkę i podsmażyć w garnku na oleju. Dodać mięso i pokrojone w plastry pieczarki. Następnie wszystko podlać wodą. Gotować około 40 minut.
Do gotującej zupy dodać czerwoną fasolę, koncentrat pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę i chili. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i kucharkiem.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody i zagęścić nią zupę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 17.12.2013 16:50
idealna na rozgrzanie
monisia1977 11.09.2010 07:38
ostre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat