Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat
cząber 1 łyżeczka
czubrica czerwona 1 łyżeczka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
papryka 2 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 4-5 szt
woda 1 litr
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Kroki postępowania

1
Na oleju podsmażamy mięso pokrojone w kostkę i przyprawione ...papryką słodką, cząbrem i czubricą.
Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
2
Usmażone mięso pzrekładamy do garnka, na tej samej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
3
Cebulę przekładamy do garnka z mięsem, dodajemy paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchewkę pokrojoną w pół plasterki.
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
4
Całość zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową. Przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż mięso i ziemniaki będą miękki. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak