Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    1/2 kg
  • olej do smażenia

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • cząber

    1 łyżeczka
  • czubrica czerwona

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • ziemniaki

    4-5 szt
  • woda

    1 litr
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
Na oleju podsmażamy mięso pokrojone w kostkę i przyprawione ...papryką słodką, cząbrem i czubricą.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
Usmażone mięso pzrekładamy do garnka, na tej samej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
Cebulę przekładamy do garnka z mięsem, dodajemy paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchewkę pokrojoną w pół plasterki.
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto
Całość zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową. Przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż mięso i ziemniaki będą miękki. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat