Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    80 dag
  • cebula

    2 szt
  • ogórek konserwowy Smak

    0,5 l słoik
  • papryka konserwowa

    0,5 l słoik
  • Kostki rosołowe Kucharek

    szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    pęczek
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w średnią kostkę i gotujemy do miękkości. Jeżeli woda jest za tłusta odlewamy trochę wody i wlewamy czystej. Cebulę, ogórki, paprykę kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do zupy. Wrzucamy kostkę rosołową , doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy około 30 minut aż warzywa zmiękną, na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki. W 1/2 szklanki zimnej wody rozpuszczamy 5 łyżek mąki pszennej dodajemy trochę gorącego wywaru i zagęszczamy zupę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 27.08.2015 21:07
świetna zupka , gotuję w nieco chłodniejsze dni
w mojej kuchni 26.08.2015 10:58
pyszne danie obiadowe
VioletoweKucharzenie 26.08.2015 10:01
uwielbiam!
Ewelina1991 26.08.2015 08:32
pożywna zupka
Motorek 26.08.2015 08:16
smaczna zupka
2milutka 26.08.2015 08:09
cudowna zupa!
berys18 26.08.2015 07:27
smacznie wygląda
IZABELA29 26.08.2015 07:14
nasza ulubiona
jagoda5913 26.08.2015 00:19
dobra zupka
norweska20 25.08.2015 23:55
z chęcią bym zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat