Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 80 dag
cebula 2 szt
ogórek konserwowy Smak 0,5 l słoik
papryka konserwowa 0,5 l słoik
Kostki rosołowe Kucharek szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
natka pietruszki pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso kroimy w średnią kostkę i gotujemy do miękkości. Jeżeli woda jest za tłusta odlewamy trochę wody i wlewamy czystej. Cebulę, ogórki, paprykę kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do zupy. Wrzucamy kostkę rosołową , doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy około 30 minut aż warzywa zmiękną, na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki. W 1/2 szklanki zimnej wody rozpuszczamy 5 łyżek mąki pszennej dodajemy trochę gorącego wywaru i zagęszczamy zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.08.2015 21:07
świetna zupka , gotuję w nieco chłodniejsze dni
w mojej kuchni 26.08.2015 10:58
pyszne danie obiadowe
VioletoweKucharzenie 26.08.2015 10:01
uwielbiam!
Ewelina1991 26.08.2015 08:32
pożywna zupka
Motorek 26.08.2015 08:16
smaczna zupka
2milutka 26.08.2015 08:09
cudowna zupa!
berys18 26.08.2015 07:27
smacznie wygląda
IZABELA29 26.08.2015 07:14
nasza ulubiona
jagoda5913 26.08.2015 00:19
dobra zupka
norweska20 25.08.2015 23:55
z chęcią bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak