Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 700 g
pieczarki 250 g
cebula 1 szt
marchew 2 szt
papryka czerwona 1 szt
ziemniaki 4 szt
seler 1 kawałek
pietruszka 1 szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
wywar mięsny 1,5 l
ząbek czosnku 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
smalec 2 łyżki
sól i pieprz

Porada

Zupa powinna być pikantna.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na smalcu wraz z mięsem aż będzie mocno przyrumienione.
Posypać papryką ostrą, słodką, pieprzem i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Smażyć 1 minutę,a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz marchewkę,pietruszkę,seler,paprykę
pokrojone w kostkę.
Zalać wszystko wywarem mięsnym, dodać przecier pomidorowy,pomidory z puszki,liść laurowy,ziele angielskie
i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę
doprawiamy, aby zupa była dość ostra i gotować do miękkości ziemniaków.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 12.03.2015 13:05
coś dla mnie :)
Jadwiga/Jaga85 12.03.2015 13:00
Bardzo lubię takie zupki!
Wacław 12.03.2015 12:34
pyszne danie jednogarnkowe,takie bardzo lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak