Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    700 g
  • pieczarki

    250 g
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • seler

    1 kawałek
  • pietruszka

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • wywar mięsny

    1,5 l
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 ziarenka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • smalec

    2 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na smalcu wraz z mięsem aż będzie mocno przyrumienione.
Posypać papryką ostrą, słodką, pieprzem i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Smażyć 1 minutę,a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz marchewkę,pietruszkę,seler,paprykę
pokrojone w kostkę.
Zalać wszystko wywarem mięsnym, dodać przecier pomidorowy,pomidory z puszki,liść laurowy,ziele angielskie
i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę
doprawiamy, aby zupa była dość ostra i gotować do miękkości ziemniaków.
Smacznego
Zupa powinna być pikantna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 12.03.2015 13:05
coś dla mnie :)
Jadwiga/Jaga85 12.03.2015 13:00
Bardzo lubię takie zupki!
Wacław 12.03.2015 12:34
pyszne danie jednogarnkowe,takie bardzo lubię :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat