Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    400 g
  • cebula

    2 szt
  • słonina

    100 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • marchew

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziemniaki

    5-6 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
Słoninę pokroić w kostkę, smażyć aż skwarki sie zrumienią. Dodac cebulę. zrumienić. (Cebulę można pokroic w kostkę)
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
Dodać mięso, obsmażyc ze wszystkich stron.
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
Kiedy mieso się zrumieni, wlać około 200ml wody. Dodać liście laurowe, zmiażdżony czosnek oraz paprykę w proszku i gotować pod przykryciem około 30 minut na bardzo malym ogniu.
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto
Do mięsa dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchew. Wlac około 800ml wody. Doprawić solą i pieprzem i gotowaćokoło 10 minut.
Krok 5 - Zupa gulaszowa foto
Przecier rozprowadzić w niewielkiej ilości wywaru i wlać do zupy. Gotować do miekkości warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 30.09.2014 20:17
pyszna zupa
RenataZ-et 24.09.2014 21:42
bardzo smaczna
irenka 24.09.2014 19:57
pyszna zupka,lubię
Seba 24.09.2014 18:08
Bardzo dobra zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat