Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 400 g
cebula 2 szt
słonina 100 g
czosnek 2 ząbki
marchew 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziemniaki 5-6 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Kroki postępowania

1
Słoninę pokroić w kostkę, smażyć aż skwarki sie zrumienią. Dodac cebulę. zrumienić. (Cebulę można pokroic w kostkę)
Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
2
Dodać mięso, obsmażyc ze wszystkich stron.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
3
Kiedy mieso się zrumieni, wlać około 200ml wody. Dodać liście laurowe, zmiażdżony czosnek oraz paprykę w proszku i gotować pod przykryciem około 30 minut na bardzo malym ogniu.
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
4
Do mięsa dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchew. Wlac około 800ml wody. Doprawić solą i pieprzem i gotowaćokoło 10 minut.
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto
5
Przecier rozprowadzić w niewielkiej ilości wywaru i wlać do zupy. Gotować do miekkości warzyw.
Krok 5 - Zupa gulaszowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 30.09.2014 20:17
pyszna zupa
RenataZ-et 24.09.2014 21:42
bardzo smaczna
irenka 24.09.2014 19:57
pyszna zupka,lubię
Seba 24.09.2014 18:08
Bardzo dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak