Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1/2 kg
olej 1 łyżka
cebula 1 łyżka
papryka 1 szt
cukinia 1 szt
marchew 1 szt
mąka 1 łyżka
woda 1-2 szkl
PUSZKA POMIDORÓW 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso kroimy w grubą kostkę, obtaczamy je w mące. Na łyżce oleju podsmażamy mięso. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebule – podsmażamy. Zalewamy szklanką wody. Dusimy ok 20 minut. Następnie dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki, cukinie pokrojoną w ćwiartki plasterków oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pomidory z puszki. Dusimy do momentu , aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dolewamy wodę. Na koniec przyprawiamy do smaku.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 10.03.2014 17:59
Dobra zupka.
idealme 10.03.2014 15:50
pyszna zupka!!!
Marta1986 10.03.2014 14:55
pysznie wygląda
matesko 10.03.2014 14:28
smaczna i pożywna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak