Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    1/2 kg
  • olej

    1 łyżka
  • cebula

    1 łyżka
  • papryka

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • woda

    1-2 szkl
  • PUSZKA POMIDORÓW

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • chili

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w grubą kostkę, obtaczamy je w mące. Na łyżce oleju podsmażamy mięso. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebule – podsmażamy. Zalewamy szklanką wody. Dusimy ok 20 minut. Następnie dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki, cukinie pokrojoną w ćwiartki plasterków oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pomidory z puszki. Dusimy do momentu , aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dolewamy wodę. Na koniec przyprawiamy do smaku.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidzia 10.03.2014 17:59
Dobra zupka.
idealme 10.03.2014 15:50
pyszna zupka!!!
Marta1986 10.03.2014 14:55
pysznie wygląda
matesko 10.03.2014 14:28
smaczna i pożywna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat