Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 400 g
papryka 1
pieczarki 10 małych
ziemniaki 4
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziela angielskie 4
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki ostrej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Kroki postępowania

1
Wołowinę kroimy w kostkę i przesmażamy w garnku o grubym dnie na łyżce masła rozpuszczonej z oliwą. Następnie dusimy do miękkości (około 45 minut). Możemy delikatnie podlać mięso wodą.
Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
2
Pieczarki obieramy, kroimy w ćwiartki i dodajemy do mięsa. Następnie do garnka wrzucamy paprykę pokrojoną w nierówną kostkę oraz ziemniaki pokrojone w ćwiartki.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
3
Dolewamy około 2 litrów wody, dodajemy przyprawy oraz koncentrat i ketchup. Wszystko razem mieszamy i gotujemy 20-30 minut. Dla ostrzejszego smaku można do zupy dodać odrobinę tabasco.
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 06.02.2014 13:37
bardzo lubię takie zupy
Katarzyna/kate1980 24.01.2014 21:46
uwielbiam taką na mroźne wieczory
magdziorka6 23.01.2014 19:56
Konkretna zupka
Stenka 23.01.2014 16:51
takie lubię
as28 23.01.2014 13:33
bardzo lubię zupy gulaszowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak