Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    450 g
  • pieczarki

    7 szt
  • kukurydza

    3 łyżki
  • cebula

    1/2 szt
  • pomidory bez skóry

    1 puszka
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • papryka

    3 szt
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki, opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dobrze obsmażyć mięso. Następnie dodać paprykę mieloną słodką i ostrą, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażać. Mięso powinno być dosłownie czerwone od papryki. Do mięsa dodajemy pokrojona w piórka cebulę, podsmażamy ok 2 minut. Całość zalewamy 1/2 l gorącej wody, zmniejszamy ogień i dusimy ok 30 minut. Po tym czasie dodajemy zblendowane pomidory z puszki oraz odrobinę soli i pieprzu. Pomidory można zastąpić świeżymi pomidorami, przecierem pomidorowym-ale płynnym lub zupą pomidorową Heinz. Zamieszać i dusić kolejne 30 minut. Papryki oczyścić i pokroić w cienkie paski, pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Dodać wszystko do mięsa i dusić do miękkości. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem, lub papryczką chilli. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 05.12.2013 17:35
pięknie wygląda... zjadam ją oczami! Uwielbiam gulaszową :)
Patriszja 05.12.2013 09:20
mmmmmm pyszności :)
monikaT83 04.12.2013 23:23
pycha:) moje smaki:))
Justynka958 04.12.2013 19:10
Pyszna zupa :)
Ola1984 04.12.2013 18:49
Uwielbiam tę zupę, idealna na takie chłody :)
Barbara13 04.12.2013 18:20
PYszna zupka na tą porę roku :)
wirtualnykucharz 04.12.2013 18:10
smaczna zapewne
patryska76 04.12.2013 18:05
Moje smaki jak najbardziej ;-)
Pietruszka 04.12.2013 17:44
wygląda przepysznie
Joannasz3190 04.12.2013 17:33
Bardzo lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat