zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    40 dkg
  • wołowina

    40 dkg
  • papryka czerwona

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • mąka

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • olej do smażenia

  • wywar warzywny

    2 l
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5-6 ziaren
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5-6 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zupa gulaszowa foto
mięso obydwa rodzaje pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i zarumienić na oleju
Krok 2 - zupa gulaszowa foto
wyłożyc do garnka , zalać wywarem warzywnym, dodać cebulę i paprykę pokrojone w dość dużą kostkę, dodać przyprawy i gotować około godziny
Krok 3 - zupa gulaszowa foto
kiedy kawałki mięsa będą się rozlatywały doprawiamy dość dużą ilością papryki słodkiej i pieprzem, zaciągamy mąką i podajemy gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 28.01.2013 18:10
lepiej obsmażać mięso mniejszymi partiami bo tak upchane na patelni raczej się dusi niż rumieni
Dorian 01.10.2012 07:45
smaczna zupka
agataw1990 26.06.2012 22:47
pyszna
KasiaK90 19.06.2012 17:22
smaczna zupka
ankaryba 09.06.2012 18:31
uwielbiam :-)
traktorek 08.06.2012 18:48
pyszne
kuklik 02.06.2012 15:19
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat