Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    1 kg
  • papryka czerwona

    2 szt
  • cebula

    3 szt
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • olej

    do smażenia
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w drobne paseczki i mocno zrumienić na rozgrzanym oleju, przyprawić. Mięso przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, lekko podsmażyć i dodać pod koniec duszenia do mięsa, kiedy składniki będą miekkie dodać fasole i groszek wraz z zalewą z puszek, jesli zbyt geste dolac wody i zaciągnąc zawiesiną z mąki i wody. Doprawić koncentratem i przyprawami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 24.03.2012 17:39
smaczna zupa
Wacław 27.11.2011 20:34
cos co lubię !
Monika111 24.11.2011 22:01
lubie taką! :)
Emilia22 24.11.2011 17:59
aż zgłodniałam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat