Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • zielona papryka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • kminek Prymat

    1 szczypta
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • wieprzowina

    20 (chuda)
  • rosół warzywny

    1 kostka
  • wołowina

    20 (chuda)
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • tymianek

    1 (suszony)
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa gulaszowa

Kostki rosołowe Kucharek rozpuścić w 6 szklankach wrzątku. Cebule obrać, pokroić w ćwierćplasterki i zeszklić na oliwie. Mięso opłukać, osączyć, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Chwilę smażyć, mieszając, a następnie podlać kilkoma łyżkami rosołu i dusić pod przykryciem. Gdy mięso będzie prawie miękkie wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Wlać wrzący rosół i gotować 15 min. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Zupę zagotować i podawać posypaną natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Adamorek 11.05.2011 12:04
moja ulubiona
Adamorek 22.04.2011 14:15
uwielbiam
forgielka 01.04.2011 08:09
chyba bardzo smaczne
agnieszka214 04.03.2011 12:23
mniam
Bart 16.02.2011 23:26
bardzo dobra
marcia71 13.02.2011 00:13
pycha
szajba2 19.01.2011 14:18
podoba mi się
berys18 15.01.2011 16:50
ekstra, bo z wołowiny
Tika4444 02.12.2010 08:36
z wołowiny, super
Jaheira11 22.10.2010 23:41
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat