Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • wołowina

    50 dkg
  • cebula

    3 sztuki
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • bulion wołowy

    1,50 litra
  • sól do smaku

    4 szczypty
  • czarny pieprz mielony Prymat

    3 szczypty
  • kminek Prymat

    1 łyżka

KLUSKI

  • jajka

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć mięso, pokroić w paski.
Cebulę obrać, posiekać.
Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę.
W garnku w którym będziemy gotować zupę, zeszklić cebulę na rozgrzanym oleju.
Dodać pokrojone mięso, oprószyć papryką, smażyć około 5 minut.
Dodać drobno posiekany czosnek, paprykę, przecier, kminek zalać bulionem.
Gotować aż mięso będzie miękkie, doprawić solą, pieprzem.
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli, dodać mąkę, dokładnie wymieszać, aby powstała gęsta masa.
Jeśli jajka były duże to należy dosypać mąki.
Do gotującej zupy, wrzucać małe kluski, gotować chwilę.
Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.
SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

14.01.2016 19:01
super zupa

Megi

18.08.2015 16:01
zdecydowanie lubię to

mysza75

22.06.2014 13:44
pyszna pożywna zupka

Motorek

22.06.2014 13:37
bardzo dobra

Kejti

21.06.2014 23:17
Pysznie wygląda Twoja zupka i z kluskami,tak jak lubię :-)

kate.500

21.06.2014 21:30
apetyczna zupka

Triss

21.06.2014 17:23
lubię takie dania. :)

Adamorek

21.06.2014 14:43
konkretna zupa

Sroczka

21.06.2014 14:22
Pyszna zupa, zjadłabym.

adelajda

21.06.2014 14:06
Ja bardzo lubię z kluskami, bo ziemniaki dla mnie nie koniecznie .....po prostu zjem ziemniaki ale raz na jakiś czas :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat