Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA GRZYBOWO-SEROWA NA ŻEBERKACH

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 150 g
żeberka wieprzowe 400 g
śmietana 3 łyżki
mąka 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
natka piertuszki posiekana 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Bulion grzybowy 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
ser topiony 100 (ze szczypiorkiem)

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA GRZYBOWO-SEROWA NA ŻEBERKACH

Żeberka gotujemy z liściem i zielem, dodajemy namoczone i drobno posiekane grzyby. Wrzucamy kostkę i razem gotujemy na małym ogniu. Mąkę mieszamy ze śmietanką, dodajemy majeranek i pieprz, następnie wszystko wlewamy do naszego wywaru. Cebulę obieramy i drobno kroimy i smażymy na oliwie i dodajemy drobno posiekany czosnek, dodajemy do zupy i gotujemy. Na koniec dodajemy serek pokrojony w kostkę, mieszamy do rozpuszczenia. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Podajemy z grzankami lub z groszkiem ptysiowym.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 24.09.2012 20:42
smakowicie wyglada
Justyna Jussstiii 18.05.2012 12:17
super
Kamila/kami007 18.05.2012 11:41
ciekawa zupa
halina17 17.05.2012 22:49
smaczna zupa
Dorota_31_ 17.05.2012 22:05
przepis godny uwagi
Rafał10 17.05.2012 21:43
Moja mama robi identyczną, jest przepyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak