Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
masło 1 łyżka
ryż 3 łyżki
szparagi 8 szt
koperek do smaku
pietruszka zielona do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z ryżem

Do 2 l wrzątku wrzucamy kawałki żeberek, solimy, dodajemy 2 liście laurowe i ziele angielskie. gotujemy 1 godzinę. Dodajemy podsmażone na maśle pieczarki, ryż i gotujemy10 minut. Teraz dokladamy szparagi i po 5 minutach gotowania przyprawiamy do smaku i podajemy posypane koperkiem i pietruszkową natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 04.07.2012 23:57
extra zupka
Marzena34 23.06.2012 15:15
pyszna
gusia1000 09.02.2012 11:33
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak