Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z pęczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 100 g
rosół 2 l
masło 1 łyżka
kasza pęczak 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
mąka pszenna 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z pęczakiem

Kroki postępowania

1
Grzyby dobrze wypłukać, zalać 2 szklankami wody i odstawic na kilka godzin. Nastepnie dodac listek laurowy i ziele angielskie. Gotowac około godzinę.
Krok 1 - Zupa grzybowa z pęczakiem foto
2
kaszę ugotowaćna sypko i wstawic do nagrzanego piekarnika na około 15 minut, aby sie zapiekła.
Krok 2 - Zupa grzybowa z pęczakiem foto
3
Śmietane wymieszać z mąką. Do wywaru z grzybami wlać rosół i śmietanę z mąką. Dodac grzyby i zagotowac.
Krok 3 - Zupa grzybowa z pęczakiem foto
4
Przyprawić solą i pieprzem. Wsypać kaszę.
Krok 4 - Zupa grzybowa z pęczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 28.09.2014 21:41
Pyszna zupka :-)
RenataZ-et 24.09.2014 21:41
świetna zupa
Zdzisław 24.09.2014 20:37
dla mnie to pyszna zupa na obiad
Konczi 24.09.2014 20:04
Wyśle że smacznie to mało powiedziane :D
Seba 24.09.2014 18:07
Lubię taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak