Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z mielonego suszu

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Smaczna grzybowa zupa przygotowana z mielonego suszu na skrzydełkach z kurczaka. Zupę można podać z makaronem lub grzankami.

Składniki:

Zupy

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
grzyby suszone 2 łyżki
marchew 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
por 0.5 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z mielonego suszu

Mięso oczyszczamy, myjemy, zalewamy woda i dajemy do gotowania. Dodajemy obraną marchew i trochę solimy. Płuczemy por i natkę pietruszki (można związać nitką) i dodajemy do zupy. Dodajemy też susz grzybowy zmielony.

Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy śmietanę.

Zupę podajemy z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak