Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z łazankami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
śmietana 1/2 szklanki
mąka 1 płaska łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
łazanki 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z łazankami

Zagotować wodę. Wrzucić pokrojone warzywa oraz pokruszone grzyby i gotować około godzinę. Przyprawić do smaku pieprzem, solą i Kucharkiem. W szklance wymieszać dokładnie śmietanę z mąką i połączyć z zupą. W osobnym garnku ugotować łazanki, a następnie dodać je do zupy.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 27.12.2013 10:18
Zupa grzybowa to dla mnie wspomnienie dzieciństwa.... :)
cukiereczek 26.12.2013 18:21
na pewno była smaczna
norweska20 26.12.2013 17:59
prawdziwe grzyby i ten aromat-pycha
idealme 26.12.2013 17:22
naprawdę pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak