Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z łazankami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 3 sztuki
marchew 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
mąka 2 łyżki
mleko 1/3 szklanki
seler nać 2 łyżki
grzyby suszone 1.5 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z łazankami

1. Nastawiamy wywar: obmyte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą, w ilości około 2 litrów.
2. Do momentu zagotowania zbieramy powstające szumowiny.
3. Następnie po zagotowaniu solimy wywar, dodajemy pokrojoną marchew, natkę selera oraz grzyby.
4. Wszystko gotujemy do momentu aż grzyby i mięso będą miękkie.
5. Przygotowujemy zawiesinę w celu zagęszczenia zupy z mąki i mleka.
6. Gotujemy makaron.
7. Na koniec zupę doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 28.04.2013 13:16
ale raczej nie taka ....
babajaga1969 28.04.2013 12:50
dobra jest grzybowa z makaronem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak