Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa wigilijna z ziemniakami
Kroki postępowania
Wlać część wody z gotowania grzybów i dołożyć pokrojone grzyby.
grzyby suszone | 50 g |
ziemniaki | 200 g |
ziele angielskie | 2 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/3 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
woda | 2 litry |
zakwas na żur | 1/4 szklanki |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1/4 łyżeczki |
śmietana | 2 łyżki |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: