Zupa grzybowa wigilijna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    20 dag
  • marchewka

    szt
  • cebula

    szt
  • pieruszka

    2 szt
  • ziele angielske

    kilka iaren
  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby zalać wodą i zostawić na noc. Następnego grzyby razem z wodą w której się moczyły przelewamy do garnka, dodajemy obrane warzywa, liście laurowe i ziele angielskie i dolewamy wody. Gotujemy około godziny na niewielkim ogniu do uzyskania esencjonalnego wywaru. Doprawiamy solą i pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 01.06.2013 23:33
pyszna zupa
ewelinapac 20.11.2011 10:28
mniam
Szarrikka 27.12.2010 19:51
Super zdjęcie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat