Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa postna

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól 0,5 łyżeczki
pszenica instant g
podgrzybki 250 g
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa postna

1. W rondelku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę i lekko rozmrożone grzyby pokrojone w plastry, podsmażamy na małym ogniu przez 10 minut. Solimy, posypujemy mąką, dodajemy łyżkę lub dwie wody, całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
2. Do garnka wlewamy 1,5 l wody. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy wypłukaną pszenicę. Gotujemy na wolnym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut. Dodajemy podduszone grzyby, sól do smaku, dokładnie mieszamy i gotujemy dalsze 10 minut. Przed podaniem możemy zupę posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.07.2013 13:35
jest na pewno smaczna
ALAGOR 08.11.2012 11:10
jak znalazła prze BN ;)
Ela15 14.10.2012 13:37
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak