Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA GRZYBOWA CZYSTA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone 45 gram
woda 300 mililitrów
cebula 1 sztuka
wywar z kości 800 mililitrów
sól - do smaku
pieprz - do smaku
nać pietruszki posiekana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA GRZYBOWA CZYSTA

Grzyby dokładnie umyć, namoczyć w wodzie i odstawić na ok. 1 godzinę.
Po tym czasie do tej samej wody dodać obraną cebulę i całość zagotować.
Odcedzić, dodać do wywaru z kości, przyprawić solą i pieprzem.
Całość razem zagotować. Do talerza dodawać nać pietruszki.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 22.12.2012 09:02
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak