Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczek włoszczyzny

  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • woda

    1,5 litra
  • sól, pieprz

  • grzyby suszone

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyb dokłądni umyć i nmoczyć.Zagotować wodę, dodać grzyby wraz z wodą, w której sęmoczyły i dalej gotować.Gdy grzyby będą już pawie miękkie, dodać drobno pokrojoną włoszczyznę oraz przepołowioną i zrumienioną bez tłszczu cebulę i gotować jeszcze 25 minut.Zupę przecedzić, kapeluse grzybówpokoić w paseczki iwrzucić do zupy lub z całych grzybów przyrządzić nadzienie do uszek, paszczecików lub naleśnikó.Dodać masło.Podawać z łazankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matii6 29.01.2011 20:15
smaczna
alaaa 08.11.2010 10:10
lubię grzybową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat