Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości schabowe
ziemniaki 4 duże
grzyby leśne 30 dag
śmietana 18 proc 200 g
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Kości kulinarne zalać około 2 litrami wody. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować i zbierać szumy z wywaru. Ziemniaki i grzyby pokroić w kostkę. Najpierw do wywaru wrzucić ziemniaki a po 10 minutach dodać grzyby. Gdy mięso na kości będzie ugotowane, wyciągamy je. Śmietanę hartujemy chochelką grzybowego wywaru, mieszamy i wlewamy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolcia_90 02.11.2016 00:06
Dziękuję :)
KORAL 25.10.2016 00:21
Dobra zupka :)
Marta Ryżek-Kalkowska 20.09.2016 17:07
Smacznie u ciebie :)
IwonaKa 08.09.2016 23:57
moja ulubiona zupa,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak