Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości schabowe

  • ziemniaki

    4 duże
  • grzyby leśne

    30 dag
  • śmietana 18 proc

    200 g
  • Ziele angielskie całe Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości kulinarne zalać około 2 litrami wody. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować i zbierać szumy z wywaru. Ziemniaki i grzyby pokroić w kostkę. Najpierw do wywaru wrzucić ziemniaki a po 10 minutach dodać grzyby. Gdy mięso na kości będzie ugotowane, wyciągamy je. Śmietanę hartujemy chochelką grzybowego wywaru, mieszamy i wlewamy do zupy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolcia_90 02.11.2016 00:06
Dziękuję :)
KORAL 25.10.2016 00:21
Dobra zupka :)
Marta Ryżek-Kalkowska 20.09.2016 17:07
Smacznie u ciebie :)
IwonaKa 08.09.2016 23:57
moja ulubiona zupa,pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat