Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg.
cebula 2 szt.
marchew 1 szt.
oliwa 2-3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
śmietana gęsta 1 szkl.
wywar warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa

Pieczarki pokroić w talarki i umyć , cebule obrać i pokroić w kostkę podobnie marchew . Do naczynia wlać oliwę wrzucić cebule i zeszklić dodać pieczarki oraz marchewkę przesmażyć i podlać wywarem warzywnym , przykryć i dusić na wolnym ogniu ok.30min.Po tym czasie zdjąć z ognia i zmiksować aby powstał gładki krem,doprawić do smaku kucharkiem , pieprzem i zabielić gęstą śmietaną zagotować i podawać.Można podać z grzankami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 19.05.2014 19:50
można do tej zupy użyć także grzybów leśnych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak