Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 litra
  • grzyby świeże

    20 dag
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    0,5 szt
  • cebula

    1 szt
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • smalec

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • przyprawa do zup

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Grzyby płukamy i gotujemy. Gdy będą trochę miękkie dodajemy marchew, cebulę i pietruszkę pokrojoną w kostkę.
2. Gdy składniki z punktu 1 są miękkie dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotowujemy i gasimy. Przyprawiamy solą, pieprzem i maggą. Dodajemy smalec. Jemy z chlebem lub ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 12.03.2014 07:42
Bardzo apetyczna zupka :)
caralajna 10.06.2013 06:43
pyszna zupa
Anna169Hosz 22.04.2013 16:09
Moja ulubiona zupa.
wiola333 20.03.2013 10:10
bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat