Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
grzyby świeże 20 dag
marchew 1 szt
pietruszka 0,5 szt
cebula 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
smalec 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
przyprawa do zup do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

1. Grzyby płukamy i gotujemy. Gdy będą trochę miękkie dodajemy marchew, cebulę i pietruszkę pokrojoną w kostkę.
2. Gdy składniki z punktu 1 są miękkie dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotowujemy i gasimy. Przyprawiamy solą, pieprzem i maggą. Dodajemy smalec. Jemy z chlebem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.03.2014 07:42
Bardzo apetyczna zupka :)
caralajna 10.06.2013 06:43
pyszna zupa
Anna169Hosz 22.04.2013 16:09
Moja ulubiona zupa.
wiola333 20.03.2013 10:10
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak