Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby świeże

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt.
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • sól do smaku

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
  • zupa w proszku

    1 pieczarkowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa grzybowa foto
Grzyby zalewamy 2 litrami wody i zagotowujemy z kostką rosołową. Gotujemy aż grzyby będą miękkie, ok. godziny.
Krok 2 - Zupa grzybowa foto
Cebulkę zeskważamy na małym ogniu na złoty kolor.
Krok 3 - Zupa grzybowa foto
Gdy wywar z grzybami będzie już gotowy rozkłócamy smietanę z zupą w torebce, dokładnie, by nie było grudek, potem rozcieńczamy z gorącym wywarem i wlewamy do zupy.
Krok 4 - Zupa grzybowa foto
Mieszamy. Przyprawiamy wedle uznania.
Na koniec dodajemy cebulkę i gotowe. Smacznego!
Krok 5 - Zupa grzybowa foto
Zupę przelewamy do miseczki i możemy podawać

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 03.11.2012 13:01
matulu kochana, godzinę gotować grzyby?
agnieszka214 03.11.2012 12:45
fajna zupka lubie takie
anja3107 03.11.2012 12:22
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat