Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby świeże 1/2 kg
cebula 1 szt.
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól do smaku do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
bulion 1 kostka
zupa w proszku 1 pieczarkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Kroki postępowania

1
Grzyby zalewamy 2 litrami wody i zagotowujemy z kostką rosołową. Gotujemy aż grzyby będą miękkie, ok. godziny.
Krok 1 - Zupa grzybowa foto
2
Cebulkę zeskważamy na małym ogniu na złoty kolor.
Krok 2 - Zupa grzybowa foto
3
Gdy wywar z grzybami będzie już gotowy rozkłócamy smietanę z zupą w torebce, dokładnie, by nie było grudek, potem rozcieńczamy z gorącym wywarem i wlewamy do zupy.
Krok 3 - Zupa grzybowa foto
4
Mieszamy. Przyprawiamy wedle uznania.
Na koniec dodajemy cebulkę i gotowe. Smacznego!
Krok 4 - Zupa grzybowa foto
5
Zupę przelewamy do miseczki i możemy podawać
Krok 5 - Zupa grzybowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 03.11.2012 13:01
matulu kochana, godzinę gotować grzyby?
agnieszka214 03.11.2012 12:45
fajna zupka lubie takie
anja3107 03.11.2012 12:22
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak